רינה פושקרנה הבעלים והמייסדים של מסעדת טנדורי אפשרה לי ולמשפחתי הצצה וחוויה משפחתית אותנטית ומיוחדת במינה של גורמה הודי. הוריי לא המתינו לאירוע מיוחד ודאגו לתת לנו הזנה הודית על בסיס שבועי במסעדת טנדורי. "טאבון בומביי" הייתה אז מסעדה הודית קטנה שפקדנו אותה אחרי הלימודים בבית הספר היסודי מידי יום. משם, ידעה אמא שלא נצא רעבים. לאפה עם צ'יקן טיקה, חומוס וכל התוספות הייתה ארוחת צהריים יום יומית.
אצל רינה היינו יושבים בצהרי שבת. מתפעלים מהופעה בכיכובו של הרקדן ההודי, ממוסיקה ומריחות שלא מריחים בשום מקום אחר. ומהחיוך הרחב של רינה שקיבלה תמיד את אורחיה בשמחה רבה.
וכך התוודענו למטבח ההודי שהיום כבר זורם בדמנו ועושה לנו חם בלב ובקיבה.
מנה ראשונה - מרק עגבניות- בעל המרקם הקרמי וצבעו הכתום עז, טעמו המיוחד המשלב זעפרן ומתיקות ייחודית לו. כמעט ולא הצלחתי לשחזר את המתכון המיוחד של רינה. כנראה צריך יותר מרשימת מצרכים כדי להלחים בהרמוניה את הפינוק הצח הזה.
להלן המתכון של רינה שמפורסם באתר הבית של טנדורי:
מצרכים:
1 ק"ג עגבניות טריות מרוסקות
6 כפות שמן
1 וחצי כפות שום כתוש
2 גזרים מבושלים מרוסקים
4 כפות רסק עגבניות
1- 1 וחצי ליטר מים
2 כפות קורנפלור 4 כפות רסק תפוחים
1 כף סוכר/דבש
2 כפות מלח
כפית זעפרן טחון
מיץ מרבע לימון
1/2 כפית פלפל לבן
ציר ירקות:
1 בצל
2 מקלות סלרי
2 גזרים
1/2 כרובית
לבשל ולסנן את הציר.
אופן הכנה:
1. לחמם שמן ולהשחים את השום הכתוש
2. להוסיף קורנפלור (לדאוג שלא יהיו גושים)
3. להוסיף את העגבניות ולהרתיח 5 דקות.
4. להוסיף את הגזר ואת המים (מהציר ירקות) ולבשל.
להוסיף את הרסק עגבניות ושאר המצרכים הזעפרן, המלח, פלפל לבן, מיץ לימון, ולבשל.
להגיש עם כוסברה קצוצה.
בתאבון!!
אצל רינה היינו יושבים בצהרי שבת. מתפעלים מהופעה בכיכובו של הרקדן ההודי, ממוסיקה ומריחות שלא מריחים בשום מקום אחר. ומהחיוך הרחב של רינה שקיבלה תמיד את אורחיה בשמחה רבה.
וכך התוודענו למטבח ההודי שהיום כבר זורם בדמנו ועושה לנו חם בלב ובקיבה.
מנה ראשונה - מרק עגבניות- בעל המרקם הקרמי וצבעו הכתום עז, טעמו המיוחד המשלב זעפרן ומתיקות ייחודית לו. כמעט ולא הצלחתי לשחזר את המתכון המיוחד של רינה. כנראה צריך יותר מרשימת מצרכים כדי להלחים בהרמוניה את הפינוק הצח הזה.
להלן המתכון של רינה שמפורסם באתר הבית של טנדורי:
מצרכים:
1 ק"ג עגבניות טריות מרוסקות
6 כפות שמן
1 וחצי כפות שום כתוש
2 גזרים מבושלים מרוסקים
4 כפות רסק עגבניות
1- 1 וחצי ליטר מים
2 כפות קורנפלור 4 כפות רסק תפוחים
1 כף סוכר/דבש
2 כפות מלח
כפית זעפרן טחון
מיץ מרבע לימון
1/2 כפית פלפל לבן
ציר ירקות:
1 בצל
2 מקלות סלרי
2 גזרים
1/2 כרובית
לבשל ולסנן את הציר.
אופן הכנה:
1. לחמם שמן ולהשחים את השום הכתוש
2. להוסיף קורנפלור (לדאוג שלא יהיו גושים)
3. להוסיף את העגבניות ולהרתיח 5 דקות.
4. להוסיף את הגזר ואת המים (מהציר ירקות) ולבשל.
להוסיף את הרסק עגבניות ושאר המצרכים הזעפרן, המלח, פלפל לבן, מיץ לימון, ולבשל.
להגיש עם כוסברה קצוצה.
בתאבון!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה