יום שני, 18 במאי 2015

געפילטע סלמון אוקראיני

כל פסח חמתי האהובה אירצ'קה מכינה את הגעפילטע סלמון שקיבלה מסבתא סופה היקרה. אלו קציצות עסיסיות ורדרדות הנאפות באותה דרך שנאפה דג הסלמון. את הקציצות ניתן להקפיא עוד לפני האפייה ולהוציא מהמקפיא ולאפות. להגיש עם חזרת מסלק טרי וללקק את האצבעות. 
געפילטע סלמון אוקראיני

מצרכים:
פילה סלמון- 1.100 ק"כ
5 בצלים
2 ביצים
מלח
פלפל
קמח מצה- 4 כפות.
2 שיני שום טרי
2 גזר
2 בצלים
50 ג' חמאה

אופן הכנה:
להוציא את העור מהדג הקפוא. לטגן בצל עד לשקיפות ולהוסיף שום. לשים במג'ימיקס את הדג והבצל . להעביר לקערה ולערבב עד לאחידות. להוסיף ביצים, פלפל, מלח וקמחלערבב בידיים עד למרקם שאינו רך מידי ואינו סמיך מידי. להוסיף קצת מים ולהמשיך לערבב לפי הצורך. להכין תבנית עם נייר אפיה. לטכן 2 גזרים ו2 בצלים מגורדים עם 25 ג' חמאה. לשטח את הנ"ל בתבנית עם הנייר אפיה.
לקרוץ קציצות מהדג ולהניח על הגזר והבצל. למרוח 1/3 אצבע חמאה על כל קציצה ולאפות 15 דקות. להשאיר בחום 5 דקות ולהוציא.

בתאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה