יום שני, 18 במאי 2015

עוגת תפוחים של סבתא אסתר

העוגה הכי נימוחה וטעימה שיש

מצרכים:
2 כפות סוכר
חבילת חמאה 200 ג'
1 חלמון
עד רבע כוס חלב
כוס וחצי עד שתי כוסות קמח
ק"ג תפוחים קלופים וחתוכים
תבנית עגולה קוטר 28

אופן הכנה:
ללוש את החמאה במיקסר עם חצי כוס סוכר. להוסיף חלמון אחד של ביצה וכף חלב. להוסיף כוס וחצי קמח. ללוש את כל המרכיבים למעט התפוחים.אם הבצק קשה מאוד להוסיף עוד חלב.
לחלק את הבצק לשניים: את החצי הראשון לשטח בתבנית אפיה משומנת. גם בדפנות.
את החצי השני לשים במקרר. (שיהיה קצת יותר קטן מחצי)
לבשל את התפוחים עם רבע כוס מים ושתי כפות סוכר וקינמון ולצנן. להוסיף 3 פתי בר לתפוחים המרוסקים.
לאפות את הבצק בתבנית 20 דקות ביחד עם  התפוחים הסוכר והקינמון.
לשטח את הבצק מהפריזר עם מערוך לגודל של תבנית עגולה על נייר פרגמנט עם קצת קמח.
לפרוס את זה על העוגה.
לאפות 3/4 שעה על 180 מעלות.

ללקק את האצבעות!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה