יום שני, 18 במאי 2015

כופתאות גבינה

כופתאות גבינה

מצרכים:
600 ג' גבינת ריקוטה מסוננת
400 ג' סולת
קורט מלח
2 ביצים
חצי כוס חלב
50 ג' חמאה
50 ג' פירורי לחם
1/2-3/4 מכל שמנת חמוצה

אופן הכנה:
שמים בקערה את הגבינה, הביצים הסולת והמלח. מערבבים היטב. מוסיפים את החלב מערבבים ומכסים את הקערה בניילון נצמד. משהים 10 דקות בצד. בידיים רטובות יוצקים מהעיסה כופתאות בגודל של חצי ביצה. מניחים על צלחת ומכסים בניילון נצמד. מחממים את התנור למצב גריל עליון. מכניסים את הכופתאות לשיר עם מים רותחים ומומלחים ומרתיחים 8 דקות. בינתיים מחממים את החמאה במחבת ומטגנים את פירורי הלחם עד להזהבה. מעבירים את הכופתאות לתבנית , מפזרים עליהם את פירורי הלחם ומשחימים 10 דקות. מחממים את השמנת בסיר קטן 2 דקות.
הגשה: בוזקים על הכופתאות אבקת סוכר ומגישים בליווי שמנת חמה.

בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה