יום שני, 18 במאי 2015

לחם כוסמין בחמש דקות

המתכון הזה מגיע מאישה מקסימה בשם נעמי שאופה מידי שבת מאפים מקמח כוסמין לבעלה ושלושת בנותיה. נעמי היא אשתו של הקאוצ'ר הידוע משה שרון שהוא גם מורה לקבלה שליווה אותי ואת בעלי במפגשי הכנה רוחנית לחיי הנישואין ובחופה עצמה. הקמח כוסמין ידוע בעל ערך קליגמי נמוך ועשיר בסיבים. טעמו עשיר ומיוחד ומזכיר קצת טעמה של אפייה ממושכת. הלחם פשוט להכנה ואינו מכיל שמרים. 

לחם כוסמין

מצרכים:
4 כוסות קמח כוסמין
כפית ורבע סודה לשתייה
שתי כפיות מלח
שלוש כפיות דבש/ סירופ אגבה
2 כוסות מים פושרים
כוס אגוזי מלך/פיסטוקים/עגבניות מיובשות/זיתים/זעתר/רוזמרין/ גבינה

אופן הכנה:
מחממים תנור בחום של 190 מעלות.
לערבב את כל החומרים היבשים להוסיף את הרטובים וכשהעיסה אחידה להוסיף את התוספות.
לצקת את הבלילה בתבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה.
לאפות שעה עד 70 דקות.

בתאבון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה