יום שני, 18 במאי 2015

עוגת שוקולד ללא גלוטן של סופי סוקולובסקי לוי

העוגה הזו ליוותה אותנו בשנתיים הכי מיוחדות ויפות בהן גרנו בן זוגי ואני במשק 9 במושב רינתיה ומסביבנו כמה יחידות של שכנים מופלאים שלימים הפכו לחברים. חבורת משק 9 מרינתיה. סופי היקרה שחלקה איתנו חצר ביחד עם בן זוגה ובעלה לימים יריב לוי, הייתה ועדיין סוכרתית ונמנעת מגלוטן. ובזכות זה ידועה היא בעוגות המופלאות שאספה והגתה, כולן נטולות גלוטן וטעימות להפליא. אחת מהעוגות הידועות כעוגת הוולקמינג היא עוגת בראוניז שוקולד נימוחה שכל שכן חדש שהגיע למשק הייתה סופי מכבדת אותו בעוגה הטעימה הזו שנאפתה באינגליש קייק וצופתה בכל פעם בדקור אחר. כשאנחנו הגענו למשק היא הגיעה עם תותים ופקאן סיני. ממש חסרת מעצורים.
אז תודה לסופי היקרה, על כל העוגות הטעימות ובמיוחד על העוגה השמיימית הזו.

מצרכים:
200 ג' חמאה
2 חבילות שוקולד מריר
כוס אגוזים (פקאן סיני עדיף)
כוס קמח ללא גלוטן
1 כפית אבקת אפיה
3 ביצים
כפית תמצית וניל
חצי כוס סוכר
תותים/ביסקוויטים/פירות/פקאנים

ממיסים את השוקולד עם החמאה, מוסיפים לקערה עם ביצים, אבקת אפיה, סוכר, תמצית וניל ואגוזים ומערבבים היטב ומוסיפים את הקמח. משטחים בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית אחת עגולה. אופים בטמפרטורה 180 מעלות 20 דקות. כאשר התבניות מכוסות בנייר כסף ומחוררות. מוציאים אחרי 20 דקות ואופים ללא הנייר כסף לעוד 5 דקות.

לציפוי:
ממיסים חצי כוס שמנת עם 1 חבילה שוקולד מריר ובוזקים על העוגה היוצאת חמה מן התנור. מעל ניתן לקשט עם תותים, ביסקוויטים, פירות ופקאנים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה