יום שני, 18 במאי 2015

בורי בפלפלים וקייל

כמו רוב המתכונים שלי, גם זה נעשה והורכב לכדי מתכון בלהט הרגע ובצורה פרוביזורית למדי.
את הבורי הטרי קניתי בחנות דגים בקיבוץ משמר השרון, את הירקות אני קונה בהשתדלות רבה במכולת האורגנית שבמושב בו אני מתגוררת והממרחים הטעימים הם של המותג nany המתמחה בייצור רטבים מרכיבים טבעיים בלבד. הטריות של הדג וחומרי הגלם הטריים מבטיחים עבור כל אחד ואחת מכם שיכינו את המנה עונג רב גם אם תשנו מעט את המתכון לפי טעמכם האישי.
מצאתי שהשימוש בקייל (ירק הדומה במידת מה לתרד וטעמו מזכיר ירקות ממשפחת הכרובים)  במתכוני הדגים השונים מוסיף קריספיות ועושר למנה. כידוע קייל הוא מזון- על בעל סגולות ושפע תזונתי רב.
הרוטב של הפלפלים האדומים מעניק מתיקות ומרקם עדין למנה. נסו ותהנו!

בורי בפלפלים וקייל

מצרכים:
3 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לרצועות דקות
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות דק (אופציונלי)
1 בצל לבן
1 ראש שום שלם קלוף ופרוס
3 דגי בורי טריים ומפולטים
1/2 חבילת כוסברה
3 גזרים קלופים חתוכים לרצועות
1 תפו"א חתוך לקוביות
4 כפות ממרח לימון כבוש של מוטי שף
2 כפות ממרח פלפלים
4 גבעולים של קייל
מלח
פלפל
כורכום
קארי
פפריקה מתוקה
צ'ילי חריף גרוס
שמן זית עם חריפות עדינה

לציר: 
אידרות של 3 הדגים, 2 גזרים חתוכים גס עם הקליפה ו- 2 גבעולי סלרי עם העלים.

אופן הכנה:
שוטפים את הפילטים במים ושמים בקערה עם מיץ מחצי לימון ומלח.
לוקחים סיר רחב ולא עמוק עם 3 כפות שמן ומאדים את הבצל. מוסיפים את הפלפלים השום והגזר עם חצי כוס מים ומאדים 5 דקות על אש גדולה. נותנים להם להתבשל על אש קטנה עוד 10 דקות עם מכסה סגור עד להתרככותם. עם צריך עוד קצת מים מוסיפים. מוסיפים את ממרח הלימון הכבוש, את ממרח הפלפלים, את התבלינים ומערבבים היטב.
מפזרים את הקייל ומערבבים בעדינות עד לספיגתו ברוטב. טועמים ומוסיפים טעם לפי הצורך.
מניחים את הדג שהעור כלפי מעלה והבשר נוגע ברוטב ומכסים עם מי הציר עד שהכול מכוסה ורק העור חשוף ובלי מים.
מוסיפים את קוביות תפו"א ומערבבים קלות לכיסויים.
בוזקים שמן זית בנדיבות על כל התבשיל.
מבשלים על אש חזקה עד לרתיחה ועוד 20 דקות על אש נמוכה.
מפזרים כוסברה קצוצה ומבשלים דקה נוספת.
מכבים את האש ומשאירים את המכסה סגור לעוד 5 דקות.

בתאבון



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה