בשבעה של סבא של בעלי היקר שיחיה - סבא אלכס, התוודעתי למאכל הנהדר הזה שחמתי המופלאה הכינה. היה לזה ריח של מרק בצל מושרה בעלי דפנה. המרקם דמה יותר לנזיד מרקי סמיך בצבע ברונזה. אך הטעם עלה על המרקם והריח, והביא אותי מייד אל פינת המחשב בביתם. המתכון הוכנס באופן פזיז למדי למאגר המתכונים המופלא של עולמי.
מצרכים:
8 פילטים של דג אמנון מחולקים ל-4 כל אחד
2 בצלים זהובים קצוץ דק
5 גזרים חתוך לקוביות
8 תפוחי אדמה לבנים חתוכים לפרוסות
שום גרוס
עלי דפנה
פלפל ומלח
אופן הכנה:
לטגן את הבצל בסיר רחב עם שמן קנולה. כשהבצל בצבע זהוב להוסיף 3 כוסות מים. להוסיף את הגזר ולפזר את הדג בסיר. להוסיף את תפוחי האדמה ולהוסיף מים עד כדי כיסוי. להוסיף מלח פלפל שום ואת עלי הדפנה. להביא לכדי רתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה עם מכסה סגור. לאפשר פתח קטן לאידוי המים. במשך 45-50 דקות.
בתאבון
מצרכים:
8 פילטים של דג אמנון מחולקים ל-4 כל אחד
2 בצלים זהובים קצוץ דק
5 גזרים חתוך לקוביות
8 תפוחי אדמה לבנים חתוכים לפרוסות
שום גרוס
עלי דפנה
פלפל ומלח
אופן הכנה:
לטגן את הבצל בסיר רחב עם שמן קנולה. כשהבצל בצבע זהוב להוסיף 3 כוסות מים. להוסיף את הגזר ולפזר את הדג בסיר. להוסיף את תפוחי האדמה ולהוסיף מים עד כדי כיסוי. להוסיף מלח פלפל שום ואת עלי הדפנה. להביא לכדי רתיחה ולהמשיך לבשל על אש קטנה עם מכסה סגור. לאפשר פתח קטן לאידוי המים. במשך 45-50 דקות.
בתאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה