בזמן לימודיי כסטודנטית באוניברסיטת בר אילן בחוג לדרום מזרח אסיה וספרות משווה עבדתי במעדניה קטנה ומטריפה "אקלייר" שמכרה גבינות, נקניקים, סלטים ויין. מרבית הלקוחות הגיעו עם סיפור או מתכון או מרכיב סודי ומיוחד שלא ניתן למצוא בשום מקום. אנחנו השתדלנו למכור מוצרים מיוחדים שלא ניתן להשיג ברשתות השיווק וכך התוודעתי למתכונים שונים שבבסיסם חומרי גלם שונים ומיוחדים. הייתה לקוחה רומניה שהחזיקה במתכון לפולנטה שלא מתפשר על גבינה גרוזינית. וכך מאחורי כל גבינה היה סיפור ומאחורי כל לקוח, מתכון!
לקראת חג שבועות נכנסה לקוחה אלמונית וביקשה גליל של גבינת פרומעז', עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה. לא משהו מיוחד. הייתה זו בחורה עם חיוך רחב. לאחר שגילתה לי בנדיבות את המתכון המקסים וקנתה את מרכולתה הבטיחה להשאיר לי מתכון כתוב בהזדמנות. לא עברו 24 שעות וקיבלתי פתק כתום של תזכורות עם המתכון לפאי גבינת עיזים. עברה שנה מאז והפתק הפך צהוב, ולכבוד מסיבת הרווקות של חברתי מורן החלטתי שאין דבר יותר מתאים מפאי עיזים למסיבת בנות. לאור התשואות והפידבקים אני לא מפסיקה להכין את המעדן הנפלא הזה ומודה לאלמונית שטרחה, כתבה והעבירה את השפע לידיי.
קבלו, פאי עיזים, טעים ומעודן במיוחד:
לבצק:
1.5 כוס קמח רגיל
100 ג' חמאה
1 ביצה
קורט מלח
למלית:
עגבניות מיובשות קצוצות
זיתים קצוצים
בזיליקום קצוץ
עירית קצוצה
1 גליל גבינת פרומעז'
3 ביצים
2 שמנת מתוקה
3 כף קמח
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אופן הכנה:
1. מעבדים את החומרים לבצק ומשטחים בתבנית 26. מכניסים למקרר לשעתיים.
2. מפזרים בשכבות את העגבניות, הבזיליקום, הזיתים והעירית.
3. פורסים את הגבינה ומפזרים בתבנית (אפשר לגרד אותה)
4. מקציפים במשך 4 דקות: ביצים, שמנת, קמח ותבלינים.
5. יוצקים מעל הגבינה ואופים ב 160 מעלות כ- 45 דקות.
בתענוג!!!
לקראת חג שבועות נכנסה לקוחה אלמונית וביקשה גליל של גבינת פרומעז', עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה. לא משהו מיוחד. הייתה זו בחורה עם חיוך רחב. לאחר שגילתה לי בנדיבות את המתכון המקסים וקנתה את מרכולתה הבטיחה להשאיר לי מתכון כתוב בהזדמנות. לא עברו 24 שעות וקיבלתי פתק כתום של תזכורות עם המתכון לפאי גבינת עיזים. עברה שנה מאז והפתק הפך צהוב, ולכבוד מסיבת הרווקות של חברתי מורן החלטתי שאין דבר יותר מתאים מפאי עיזים למסיבת בנות. לאור התשואות והפידבקים אני לא מפסיקה להכין את המעדן הנפלא הזה ומודה לאלמונית שטרחה, כתבה והעבירה את השפע לידיי.
קבלו, פאי עיזים, טעים ומעודן במיוחד:
לבצק:
1.5 כוס קמח רגיל
100 ג' חמאה
1 ביצה
קורט מלח
למלית:
עגבניות מיובשות קצוצות
זיתים קצוצים
בזיליקום קצוץ
עירית קצוצה
1 גליל גבינת פרומעז'
3 ביצים
2 שמנת מתוקה
3 כף קמח
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
אופן הכנה:
1. מעבדים את החומרים לבצק ומשטחים בתבנית 26. מכניסים למקרר לשעתיים.
2. מפזרים בשכבות את העגבניות, הבזיליקום, הזיתים והעירית.
3. פורסים את הגבינה ומפזרים בתבנית (אפשר לגרד אותה)
4. מקציפים במשך 4 דקות: ביצים, שמנת, קמח ותבלינים.
5. יוצקים מעל הגבינה ואופים ב 160 מעלות כ- 45 דקות.
בתענוג!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה