סבתא שלי תהיה בת 90 השנה ועוגה זו היא הרבה יותר מסתם עוגה. מרקמה הרך וקומתה האצילית, המראה הלבן והנקי אלו מכלול התארים שיוכלו להרכיב את דמותה של סבתי. קומתה הגבוהה, וטעמה הטוב, הנימוס, העדינות והאסתטיות יוצרים יחדיו דמות חד פעמית שאין שנייה לה.
המתכון הבא נכתב להנצחת זיכרון ילדות ולחיי סבתא שתבדה לחיים ארוכים:
מצרכים:
3 ביצים
כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה
כוס חלב
750 גרם גבינה לבנה 5%
6 כפיות סוכר
כוס וחצי קמח תופח
גרידה מרבע לימון
1 גביע שמנת חמוצה 9%
אופן הכנת הבצק:
לערבב את 2-3 כפות סוכר עם החמאה, להוסיף חלמון אחד, כפית אבקת אפיה, 2 כפות חלב וכוס קמח. ניתן לשחק עם כמויות החלב והקמח (אם יבש מידי מוסיפים חלב, אם רטוב מוסיפים קמח)
לשטח בתבנית עגולה משומנת בחמאה ולאפות את הבצק עד שהוא משחים קלות.
לערבב במיקסר גבינה לבנה, 3 כפות סוכר, ג1 שמנת חמוצה, רידת לימון, 2 חלמונים, 3/4 כוס חלב בהדרגה, 2 כפות מחוקות של קמח.
למרוח את הגבינה על הבצק ולאפות חצי שעה בתנור בחום של 160 מעלות.
בינתיים מקציפים
3 חלבונים עם כף וחצי סוכר עם כמה טיפות של מיץ לימון למרוח על העוגה ולאפות עוד כמה דקות.
ניתן להקפיא או לצנן ולהתפנק!
המתכון הבא נכתב להנצחת זיכרון ילדות ולחיי סבתא שתבדה לחיים ארוכים:
מצרכים:
3 ביצים
כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה
כוס חלב
750 גרם גבינה לבנה 5%
6 כפיות סוכר
כוס וחצי קמח תופח
גרידה מרבע לימון
1 גביע שמנת חמוצה 9%
אופן הכנת הבצק:
לערבב את 2-3 כפות סוכר עם החמאה, להוסיף חלמון אחד, כפית אבקת אפיה, 2 כפות חלב וכוס קמח. ניתן לשחק עם כמויות החלב והקמח (אם יבש מידי מוסיפים חלב, אם רטוב מוסיפים קמח)
לשטח בתבנית עגולה משומנת בחמאה ולאפות את הבצק עד שהוא משחים קלות.
לערבב במיקסר גבינה לבנה, 3 כפות סוכר, ג1 שמנת חמוצה, רידת לימון, 2 חלמונים, 3/4 כוס חלב בהדרגה, 2 כפות מחוקות של קמח.
למרוח את הגבינה על הבצק ולאפות חצי שעה בתנור בחום של 160 מעלות.
בינתיים מקציפים
3 חלבונים עם כף וחצי סוכר עם כמה טיפות של מיץ לימון למרוח על העוגה ולאפות עוד כמה דקות.
ניתן להקפיא או לצנן ולהתפנק!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה