אני לא נוטה לצפות בטלוויזיה, על אחת כמה וכמה לא בתכניות ריאליטי ובנות דודיהן. עם זאת, בחג שבועות 2013 צפיתי במאסטר שף ששודר בסמוך לחג שבועות ולא יכולתי להתעלם מהעוגה החלומית שהכינה אינה בהמון חגיגיות ותשוקה. מייד ניגשתי להכין אותה ולא הופתעתי מהתגובות שעלו בערב החג. כמובן שצירפתי אותו לאסופת המתכונים שלי.
להלן המתכון:
זמן הכנה: שעה וחצי. זמן עבודה 20 דקות. כשרות: כשר חלבי. רמת קושי: כל אחד יכול.
מרכיבים:
תבנית בקוטר 26 ס"מ.
לעוגה:
6 ביצים מופרדות
1 כוס+ כף גדושה סוכר
1 גביע גדול (750 גרם) גבינה לבנה 9%
1 גביע (225 גרם) גבינה שמנת 25% בטעם טבעי
5 כפות קמח
7 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי חבילה חמאה מומסת ( 50 גרם)
3/4 כוס חלב 3%
לציפוי:
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
3 כפות ריבת חלב.
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לטמפ' של 240 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם רבע מכמות הסוכר כ- 5 דקות עד לקבלת קצץ מבריק ויציב.
3. מערבבים היטב את יתר מרכיבי העוגה. מקפלים את קצף החלבונים אל התערובת בהדרגה. מעבירים את הבלילה לתבנית.
4. אופים 10 דקות. מנמיכים את החום ל- 160 מעלות ואופים כשעה עד שהעוגה יציבה וזהובה. מצננים היטב.
5. מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה עם ריבת חלב לקצפת יציבה ומצפים את העוגה מכל הכיוונים. מאפשרים לעוגה להתייצב עוד כשעתיים במקרר. מפזרים מעל מעט אגוזים מסוכרים (לא חובה).
להלן המתכון:
זמן הכנה: שעה וחצי. זמן עבודה 20 דקות. כשרות: כשר חלבי. רמת קושי: כל אחד יכול.
מרכיבים:
תבנית בקוטר 26 ס"מ.
לעוגה:
6 ביצים מופרדות
1 כוס+ כף גדושה סוכר
1 גביע גדול (750 גרם) גבינה לבנה 9%
1 גביע (225 גרם) גבינה שמנת 25% בטעם טבעי
5 כפות קמח
7 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מחצי לימון
חצי חבילה חמאה מומסת ( 50 גרם)
3/4 כוס חלב 3%
לציפוי:
500 מ"ל שמנת להקצפה 38%
3 כפות ריבת חלב.
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לטמפ' של 240 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. מכינים את העוגה: מקציפים חלבונים עם רבע מכמות הסוכר כ- 5 דקות עד לקבלת קצץ מבריק ויציב.
3. מערבבים היטב את יתר מרכיבי העוגה. מקפלים את קצף החלבונים אל התערובת בהדרגה. מעבירים את הבלילה לתבנית.
4. אופים 10 דקות. מנמיכים את החום ל- 160 מעלות ואופים כשעה עד שהעוגה יציבה וזהובה. מצננים היטב.
5. מכינים את הציפוי: מקציפים שמנת מתוקה עם ריבת חלב לקצפת יציבה ומצפים את העוגה מכל הכיוונים. מאפשרים לעוגה להתייצב עוד כשעתיים במקרר. מפזרים מעל מעט אגוזים מסוכרים (לא חובה).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה