יום שני, 18 במאי 2015

מתכון למלאי כופתה

מי שמכיר אותי מכיר גם את האהבה הגדולה שלי להודו. אך זו אהבה אפלטונית שכן מעודי לא דרכתי בתת היבשת, אלא שבדרך קוסמית נשמתי ביקרה שם רבות ומכירה את הודו על כל גווניה וצבעיה. הדרך שלי להביע את אהבתי להודו היא דרך האוכל. מגיל קטן נחשפתי למאכלים שונים של הודו. רינה פושקרנה זכתה לאהדתי יותר מכולם, אולי בשל האוכל הצפון הודו המעודן, אולי זה ריח הילדות שעוטף אותי מאז היותי בת 3 סועדת שם בכל הזדמנות אפשרית ואולי כי זו רינה, השפית ההודית המדהימה שאין שנייה לה. על כל פנים, את המתכונים של רינה לא ניתן להשיג בשום מקום. אלו המפורסמים באתרי החדשות והקולינריה השונים אינם מהימנים וכנראה את הדרך לרינה ולאוכל ההודי בכלל צריך לסלול עם המון סבלנות, למידה ושלווה פנימית.
אז תודה למטבח הפושקרני שהעשיר והרעיף עלי ים של השראה,
קבלו את המתכון שלי למלאי כופתה






שחנכתי אחרי מלא ניסויים וטעויות:

מצרכים:
2 בצלים+ 50 ג' חמאה
3 שיני שום
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפיות פפריקה מתוקה
כפית כמון
1/2 כפית אבקת כוסברה
כפית צ'ילי יבש
2 כפות חלב מרוכז
חצי כוס מחית קשיו
פירורי לחם
2 תפו"א
2 גזר
חצי כוס אפונה יבשה
100 ג' גבינת פניר
3 עגבניות מקולפות מרוסקות
כפית מסאלה
חצי כוס צימוקים
כוס שמנת לבישול
חצי כוס מים
כפית מלח
רבע כוס אגוזי קשיו מושרים
כף קורנפלור
שמן לטיגון

אופן הכנה:
בסיר בינוני מאדים בצלים קצוצים דק בחמאה עד הזהבה מוסיפים שום כתוש ואת התבלינים: פפריקה, כמון, כוסברה, צ'ילי ג'ינג'ר. מוסיפים רבע כוס מים מכסים ומבשלים על אש נמוכה 10 דקות.
מכניסים לבלנדר עכבניות, עם כף מים ומעבירים את הרסק לסיר עם הבצל. מכינים מחית מאגוזי קשיו ורבע כוס מים בבלנדר.  מוסיפים את הצימוקים גם הם לבלנדר, מוסיפים את כל המחית לסיר. מוסיפים את השמנת לבישול, החלב המרוכז, הפפריקה המתוקה והמלח. מרסקים את כל התערובת עם ממחה וממשיכים לבשל עוד 10 דקות על אש קטנה.

אופן הכנת הכופתה:
מבשלים בסיר את התפו"א, הגזר והאפונה 25 דקות על לריכוך. מרסקים לפירה בעזרת מזלג או סמשר. מוסיפים מסאלה ומלח. ממתינים שהתערובת תתקרר ומוסיפים 2 כפות קורנפלור, אגוזי קשיו קצוצים. קורצים עיגולים וגומה במרכזם . מניחים גבינת פניר בכל גומה וסוגרים את הכופתה כמו כיס. כמות הפניר בכל כופתה בערך כפית. מגלגלים בפירורי לחם ומטגים בשמן עמוק. סופגים את השמן ומעבירים את הכופתאות לתבשיל המלאי הסמיך והעשיר.

מגישים חם ונהנים מכל רגע..

בתאבון!! 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה