יום שני, 4 בינואר 2016

עוגת פרג עם אגסים

העוגה המדהימה הזו היא עוגה שאמא שלי מצאה ברשת ושדרגה אותה בצורה מדהימה. העוגה יפה ומוקפדת, טעימה ועסיסית להפליא.
וזו אחת הגרסאות היותר מדויקות שקיבלתי מאימי שכידוע מכינה אוכל בצורה אינטואיטיבית עם המון אהבה וללא מתכונים כמעט.
אז תודה לך אמא!

מצרכים:
1 ק"ג אגסים מקולפים
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפייה
150 ג' חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
3 ביצים
1 כוס (100 ג') פרג טחון
1 כפית תמצית וניל טהור
חצי חבילה שמנת מתוקה

לציפוי:
1/2 כוס ריבת משמש
1/2 כף מים/ברנדי
3/4 כוס אגוזי מלך קלויים קצוצים גס.

אופן הכנה:
מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה ומשמנים עם חמאה.
מדליקים תנור ל- 180 מעלות.
פורסים מחצית מהאגסים לרבעים ואז לרצועות.
ומחצית שנייה לקוביות.
מפזרים בצורת עיגול פרח ספירלי את האגסים בתבנית האפייה במרחק אחד ס"מ מדפנות התבנית.
מכניסים למקפיא ל- 20 דקות.
מנפים את הקמח ואת אבקת האפייה לקערה.
מקציפים חמאה+סוכר לתערובת תפוחה ואוורירית (5-10 דקות). מוסיפים ביצים בזו אחר זו לתערובת החמאה ומקציפים עוד 2 דקות נוספות.
מוסיפים את הפרג, הוניל, ואת תערובת הקמח מוסיפים עם השמנת מתוקה לסירוגין.
אם התערובת סמיכה מידי אפשר להוסיף חלב.
להוציא את התבנית עם האגסים מהמקפיא ולשפוך עליהם מחצית מהבלילה.
לפזר את קוביות האגסים ושוב לשפוך את מחצית השנייה של הבלילה.
ליישר ולאפות 35- 40 דקות.
לצנן צינון מלא מחוץ לתנור על גבי רשת ולהכניס למקפיא לשעתיים.
להפוך את העוגה על צלחת הגשה או על תבנית יפה.
מסירים את נייר האפייה ומוודאים שהאגסים יושבים יפה על העוגה.
בסיר קטן לשים ריבה עם מים/ברנדי ולהמיס על חום נמוך.
לצנן דקה ולהבריש את העוגה בדפנות ובס"מ שהשארנו מהאגסים.
לפזר את האגוזים במקומות שמרחנו את הריבה. ואז נקבל את פרח האגסים מעוטר באגוזים סביב.

תהנו!!!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה