יום שני, 4 בינואר 2016

קלסונס

סבתא שושי שלי עליה השלום הושפעה מעדות רבות ובעיקר מחמתה והמקומיות בארץ שבישלו אוכל ירושלמי- ספרדי- ערבי.
מידי חג שבועות הייתה סבתא אהובה שלי מכינה את הקלסונס שהם קרעפלך מבושלים ומטוגנים עשירים בגבינה צפתית קשה ובחמאה.
את מקורה של הצפתית הקשה מצאתי בצפת שנים רבות אחורה. מדובר על גלגל גבינה שמשקלו באזור ה- 5 ק"ג. מושרה בתמלחת מיוחדת ומתיישן 10 חודשים במרתפי הגבינות.
את הגבינה היו מזמינים חודשים מראש ועולים עד לצפת לאסוף את הסחורה. הגבינה הצפתית שאותה מגרדים על הקלסונס עשויה מחלב כבשים היא מעדן לחך.
סבתא לא הותירה אחריה מתכון מסודר. את המתכון לקחתי מאמא והוספתי דיוקים ממתכוני רשת.
קשה ההמתנה עד שבועות אך משתלמת ביותר.

מצרכים ל- 30-40 יחידות:
לבצק:
500 ג' קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה גדולה
מים לפי הצורך

למלית:
250 ג' גבינה צפתית קשה מגוררת
250 ג' מחית תפוחי אדמה
1 ביצה גדולה

להגשה:
שמן זית או חמאה
גבינה צפתית קשה מגוררת (הרבה)

אופן הכנה:
1. מנפים את הקמח ואת אבקת אפייה לקערת המערבל. מפזרים את המלח, מוסיפים ביצה ומתחילים לעבד תוך הוספת מעט מים.
2. כשמתקבל בצק גמיש, חלק ולא דביק, מוציאים אותו ועוטפים היטב בניילון נצמד. מעבירים למקרר למשך כשעתיים.
3. מוציאים את כדור הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה דק מאוד בעזרת מערוך על גבי משטח עבודה מקומח.
4. מניחים את מרכיבי המלית בקערה ומערבבים היטב.
5. קורצים עיגולים מבצק בעזרת כוס. מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול, מקפלים לצורת חצי סהר וצובטים את הקצוות.
6. מרדדים את עודפי הבצק לעלה וממשיכים ליצור כיסונים עד תום המלית או הבצק.
7. בשלב זה ניתן להקפיא את הקלסונס בתוך קופסא, ובין שכבה לשכבה להניח נייר אפייה או לבשל אותם ולהגיש.

לבישול: מביאים לרתיחה מי מלח. מבשלים את הקלסונס עד שהם צפים. (המרקם צריך להישאר קשה יחסית)

הגשה: מטגנים את הקלסונס בחמאה או בשמן זית, מפזרים גבינה צפתית ומגישים.
לחלופין- מוסיפים שמן זית או חמאה ואופים מספר דקות עד שקרום הכיסונים משחים. מפזרים גבינה מגוררת ומגישים.

לא טעמתם עונג כזה!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה